Posao za 100 inspektora: Grad Beograd dobio dozvolu za angažman novih inspektora

June 4, 2020 B2B Support

Oko stotinu inspektora iz oblasti građevinarstva, saobraćaja i zaštite životne sredine trebalo bi da bude uposleno u Sekretarijatu za inspekcijske poslove. Vlada Republike Srbije dala je saglasnost za prijem novih radnika, a oglas koji je bio raspisan pre pandemije ponovo će biti aktuelan.

Sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović rekla je da je inspekcija specifična jer je to organ koji je po starosnoj strukturi jedan od najstarijih. Tako da će sada ovo biti prilika da se “podmladi”, da starije kolege prenesu svoje iskustvo mlađima.

– Za inspektora je važna procena rizika, zaštita javnog interesa, bezbednost ljudi. Polaze od toga šta u tom trenutku predstavlja najveću ugroženost i po tome se sortiraju prijave. Uče i kako se treba ophoditi prema strankama, kako se vode postupci, često ima i neprijatnih situacija. Polažu i inspektorski ispit, tako da treba vremena da bi se formirao pravi inspektor – naglasila je Božović.

Upošljavanje novih inspektora omogućiće bolju kontrolu rada nelegalnih prevoznika, ali i nesavesnih investitira.

DIVLJA GRADNJA I ULIČNA PRODAJA

Prema rečima Sonje Božović, inspekcija je bila angažovana i u vreme vanrednog stanja, a najveći broj prijava odnosio se na bespravnu gradnju i nelegalnu uličnu prodaju.

Građevinska inspekcija je za vreme vanrednog stanja izvršila više od 300 inspekcijskih kontrola i zatvorila 36 gradilišta. Ti postupci su u toku jer su podnete krivične prijave, te se dalje dalje procesuira ka nadležnim tužilaštvima.

Izvor: inspektor.gov.rs

SARADNJA

Kontaktirajte nas za više informacija
o svim uslugama koje nudimo.