Inspektori za rad uhapšeni zbog mita

November 20, 2019 B2B Support

Inspektori za rad Odeljenja u Sremskoj Mitrovici D. T. (64) i S.G. (62) jutros su lišeni slobode zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i primili mito, saopštilo je Ministarstvo za rad.

D.T. je određen pritvor do 30 dana, dok je S.G. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po završetku istražnog postupka Inspektorat za rad i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preduzeće mere iz svoje nadležnosti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević pozvao je nadležne da detaljno ispitaju slučaj kako bi se stalo na put kršenju zakona.

„Nastavićemo sa opsežnim kontrolama i nećemo dozvoliti da bilo ko krši zakon. Inspektorat za rad je u prethodnom periodu ostvario dobre rezultate u borbi protiv rada na crno, nadzorni su vršeni po principu rotacije, a unutrašnje kontrole nastavićemo još intenzivnije da sprovodimo. Svako ko krši zakon mora da bude najrigoroznije kažnjen”, rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju koje prenosi Tanjug.

Izvor: Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor

 

mito

SARADNJA

Kontaktirajte nas za više informacija
o svim uslugama koje nudimo.